Els escriptors gironins tornen a regnar el rànquing de llibres més venuts a la demarcació durant aquest Sant Jordi. Rafel Nadal amb 'El fill de l'italià' ha estat l'obra més venuda. Nadal presenta una novel·la històrica que recrea com una colla de soldats napolitans es refugien a Caldes de Malavella (Selva) després de la II Guerra Mundial. Entremig, una història de secrets i amors enganxa als lectors per recordar les conseqüències de la caiguda dels règims feixistes.
Per la seva banda, Gerard Quintana s'ha estrenat aquest any en el món de la ficció literària amb 'Entre el cel i la terra'. El cantant de Sopa de Cabra ja havia escrit un llibre narrant l'experiència del retorn del grup gironí als escenaris. De tota manera, ara ha decidit endinsar-se en la Barcelona de postguerra, concretament a l'any 1952. En aquesta obra explica una història d'amor entre dos joves.
Entre els més venuts també hi ha 'El fibló' de la figuerenca Sílvia Soler. La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha destacat que "els gironins som molt nostres" i per això els escriptors locals "tiren molt" en cada diada. De fet, d'entre els quatre autors més venuts en el gènere de novel·la només hi ha un autor que no és gironí, que és Jordi Cabré amb 'Digues un desig'.
Precisament Nadal, Quintana o Soler també s'han convertit en els més venuts a tot Catalunya. Per Ferrer, aquesta és una mostra que Girona "és una terra de cultura", tot i que la presidenta ha recordat que "s'ha vist sempre" perquè es tracta d'una ciutat molt activa en aquest àmbit.
Joaquim Nadal i Joan Roca predominen en la no ficció
Fora de la ficció, el germà de Rafel Nadal i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, també s'ha erigit com un dels autors gironins que més exemplars ha venut durant la diada. Aquest 2019, el socialista ha rememorat els seus vint-i-tres anys al despatx de la Plaça del Vi a través del llibre 'Històries d'alcalde'. Nadal va publicar aquesta obra a finals del mes de març.
Joan Roca també ha destacat en l'àmbit de la no ficció amb el llibre 'Cuina Mare'. En ell repassa algunes de les receptes que ha après de la seva mare i els coneixements gastronòmics que li han permès evolucionar en el món de la cuina fins a convertir-se en un referent internacional.
Pagés, Fañanàs i Martín també destaquen
També destaca l'obra de David Pagés, que explica 'Què t'ha ensenyat la vida'. L'autor ha preguntat a 200 persones de més de 65 anys què han après al llarg dels seus anys. Entre alguns dels testimonis hi ha personatges com Josep Maria Terricabras.
Per altra banda, 'Llegendes de nit' és l'obra amb què el gironí Miquel Martín recopila un seguit d'històries conegudes i no tan conegudes. La majoria d'elles s'han transmès de forma oral de generació en generació i per això, Martín ha optat ara per recollir-les totes en un llibre per generar més malsons que dolços somnis als lectors.
Un altre dels escriptors més sol·licitats a les llibreries de la capital gironina ha estat Miquel Fañanàs. Tot i no haver presentat cap novetat editorial aquest 2019, la seva obra de 'Susqueda' manté l'interès del públic. En aquest cas, el periodista presenta una situació apocalíptica en què la presa de Susqueda cedeix i inunda la ciutat i totes les poblacions del voltant després d'un terratrèmol a Amer (Selva).