El restaurant Draps de Girona celebrarà el divendres 27 de novembre el seu desè aniversari i, per a aquesta ocasió, han convidat al reconegut xef israelià Nir Zook.
Amb aquest sopar es dóna inici al cicle d'intercanvis gastronòmics. El menú de degustació donarà inici a dos quarts de deu de la nit i es basarà en plats tradicionals israelians, elaborat amb matèries primes de proximitat gironines i presentats personalment pel xef.
Nir Zook és el xef i propietari del restaurant “Cordelia Plaza”, obert a Jaffa el 1999; així com d’un complex gastronòmic en el que s’hi inclouen llocs molt coneguts de la nit de Tel Aviv com el resto-bar “Jaffa”, i els bistrots “The Whisky Club”, “The Garden” i “Maklobar”.
També ha estat presentador de diversos programes de televisió especialitzats en rutes gastronòmiques. A més a més ha publicat llibres de cuina, compta amb una columna permanent dedicada a la gastronomia a YNET, i compta amb el “Nir Zook Magazine”, una revista culinària amb més de 30.000 subscriptors.
El menú que s'ha preparat és el següent:
Primers plats individuals
Amanida d’encenalls de fesols amb calamars en oli d’oliva
o bé
Sopa de tomàquet amb crema i pebrots
Plats de centre de taula per compartir
Albergínies a la planxa amb iogurt
Sardina en escabetx a l’estil de Jaffa
Amanida d’herbes i dàtils
Segons plats individuals
Guisat de xai amb crema de carxofa
o bé
Peix al forn amb espècies mediterrànies
Postres
Magrana amb nata, iogurt i mel
o bé
Pastís de xocolata amb “bharat” (mescla d’espècies àrabs)
Maridatge de vins DO Empordà i Cava
Cafè, te o infusions
Preu persona 26€ (IVA inclòs)