Abans només hi havia carn de senglar de les comarques gironines durant els mesos de temporada de caça. Però actualment, l'increment de la població d'aquest animal als boscos de la demarcació ha obligat els caçadors a fer més batudes i pràcticament cacen tot l'any. De fet, durant la darrera temporada han fet un rècord històric de captures i han caçat uns 14.000 exemplars.
El president de la Federació de Caça de Girona, Carlés Dilmé, ha explicat que aquesta carn només la poden aprofitar els mateixos caçadors de les colles perquè no tenen capacitat ni autorització per comercialitzar-la. 'La carn de senglar que es pot comprar aquí ve d'Espanya, no és carn de senglar de Girona', ha explicat Dilmé.
Per aquest motiu, des de la Federació volen impulsar una xarxa de comercialització de carn de senglar. La intenció és reobrir les sales de tractament de caça silvestre –a les comarques gironines n'hi ha quatre- i trobar empreses interessades en la distribució i la venda directa al consumidor. 'No podem comercialitzar-ho nosaltres, no és la nostra feina, hem de trobar qui ho vulgui fer de manera professional', ha explicat el president.
'Tenim més demanda que oferta, seria un èxit segur', ha assegurat Dilmé que exposa que el senglar que hi ha els boscos gironins està molt ben alimentat i és de gran qualitat. Aquesta carn s'ha de tractar en aquests escorxadors específics però dels quatre que hi ha a la demarcació només n'hi ha un d'obert, el de Ribes de Freser, des d'on estan duent a terme una espècie de prova pilot de comercialització de la carn que, segons Dilmé, està obtenint molt bons resultats.
La intenció ara és posar-se al dia en matèria de salut pública, trobar distribuïdor interessat en dedicar-se a la distribució de carn de senglar durant tot l'any i reobrir els altres escorxadors que estan a Castelló d'Empúries, Sant Hilari i Bellver de Cerdanya.
'Amb la quantitat de porcs que cacem necessitem tenir quatre o cinc sales de tractament obertes i més gent que s'hi dediqui', ha explicat Dilmé que assegura que en cap moment tenen intenció d'enriquir-se amb aquesta activitat sinó que només busquen que la carn de senglar no es faci malbé i que 'tothom pugui saber que tenim un senglar de gran qualitat'.
'Intentar fer-ne diners seria un error però, ja que és un producte de la terra, voldríem que tothom en pogués gaudir a un preu raonable', ha explicat el president de la Federació. Un cop hagin aconseguit comercialitzar el senglar de la demarcació, la intenció és obrir sales de tractament a altres punts de Catalunya que tampoc comercialitzen i arribar a crear una marca de senglar català.