Els enginyers tècnics gironins podran treballar al Regne Unit

La titulació ja és reconeguda com a grau universitari al país anglosaxó

L'agència britànica d'informació sobre el reconeixement acadèmic (UK NARIC) ha equiparat finalment la titulació d'enginyer tècnic al títol de grau universitari. Amb aquesta decisió l'agència britànica rectifica el seu posicionament que provocava que el títol d'enginyer tècnic fos considerat com un títol de formació professional de dos anys de durada.

Narcís Bartina, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG), considera que “és una fita vital per la professió, ja que obre als enginyers tècnics el reconeixement merescut de les seves competències”. Bartina creu que “hi haurà un abans i un després d’aquest dictamen, ja que tot el món anglosaxó ho prendrà com a referència, i això obre unes immenses possibilitats de treball als nostres enginyers tècnics”.

Les pressions dels col·legis d'enginyers tècnics industrials de l'Estat espanyol davant els ministeris Britànic i Espanyol, i al Parlament Europeu, ha permès posar punt i final a aquesta discriminació, que tenia conseqüències en les possibilitats laborals i universitàries dels titulats espanyols.

Fruit d'aquestes pressions el Ministeri de Educació Britànic va encarregar un informe independent per a l'estudi de la titulació al Engineering Council (corporació dels Enginyers Britànics), que ha donat com a resultat que els enginyers tècnics espanyols siguin considerats com Bachelors degree (títol de grau universitari).

L'equiparació que realitzava fins ara l'agència britànica provocava una discriminació evident dels enginyers tècnics respecte als seus col·legues britànics, i creava una barrera a la lliure prestació de serveis, a la lliure circulació de treballadors, i limitava el dret fonamental d'accés a l'educació. Amb aquest canvi els enginyers tècnics que vulguin treballar o continuar la seva formació universitària al Regne Unit ja podran fer-ho amb normalitat.