Girona reobrirà de forma progressiva les fonts amb recirculació d’aigua

La mesura es podria allargar uns mesos per la necessitat de fer controls sanitaris previs

L’Ajuntament de Girona començarà a reobrir progressivament les fonts ornamentals que disposin de recirculació d’aigua, aprofitant la millora de reserves als embassaments i la disponibilitat d’aigua regenerada i freàtica per a usos no potables. La decisió l’ha pres aquest migdia el Comitè Municipal de l’Emergència per Sequera, després que la Generalitat aixequés les limitacions vigents des de feia mesos.

El regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot, ha remarcat que, tot i el canvi de context, cal mantenir la consciència sobre l’ús responsable de l’aigua, ja que la situació de sequera estructural continua.

Abans de reobrir-les, l’Ajuntament durà a terme tasques de neteja i desinfecció a cada font per garantir que no hi hagi risc de legionel·la. Per aquest motiu, la reobertura s’allargarà durant diverses setmanes.

La primera a entrar en funcionament serà la font del parc del Migdia, que utilitza aigua freàtica i serà gestionada per la companyia CATSA. Les tasques de neteja començaran la setmana vinent i es preveu que estigui operativa a mitjans de maig.

Altres fonts que es reactivaran properament són les de plaça Catalunya, parc Central de Rafel Masó i Valentí, plaça del Marquès de Camps i la del cementiri nou municipal. En aquests casos, les actuacions les coordinarà Dipsalut i s’iniciaran a partir del 28 de maig.

Gestió de recursos i manteniment

El consistori també tancarà els pous d’emergència del Pla de Sitjar a partir del 30 d’abril, ja que l’actual situació no en justifica l’ús. Es mantindran, però, obertures periòdiques per garantir-ne el bon estat.

Malgrat la recuperació parcial dels embassaments, es continuarà prioritzant l’aigua no potable per a la neteja viària, el clavegueram i el reg de jardins. També es mantindran les brides limitadores a les aixetes dels equipaments municipals per fomentar l’estalvi.