El XXVI Mercat Medieval de Calonge incorpora programació als vespres com a novetat

Se celebrarà el 19 i 20 d'abril

El Mercat Medieval de Calonge (Baix Empordà) arriba a la XXVI edició el 19 i 20 d'abril. Una vegada més, els carrers i espais del nucli antic s’ompliran de públic familiar, tant local com visitant, en plena Setmana Santa.

Hi haurà més de trenta activitats diferents, proposades per una desena de companyies, que s’aniran repetint al llarg de tot el cap de setmana, amb música, espectacles per a tots els públics, torneigs de lluita, cercaviles, tallers, exposicions, i mercat d’artesania, entre altres.

Pel que fa a les propostes d’enguany, destaca com a novetat la programació especial dels vespres, tant de dissabte com de diumenge. El tram final de cada jornada començarà a les 19.45 hores amb una gran desfilada itinerant i conjunta de totes les companyies participants, a més de la Colla Gegantera de Calonge. Tancarà el dia el torneig de lluites a cavall, ofert per Drakonia al pàrquing de l’avinguda Sant Jordi. Fins fa dos anys només tenia lloc el dissabte, però l’èxit de públic va portar a programar-lo dues vegades des de l’edició passada.

Una altra de les novetats a tenir en compte és la reobertura al públic de la Capella de les Germanes Carmelites, un espai recuperat recentment amb motiu del nou Centre d’Interpretació del Vi i l’Oficina de Turisme, ubicats allà on hi havia l’antic convent. A la capella, s’hi podrà sentir el concert ‘Al-Andalus segle XXI’, de Burruezo & Nur Camerata, amb tres sessions al llarg de dissabte.

El programa del XXVI Mercat Medieval de Calonge comença amb una activitat prèvia el divendres 11 d’abril a la Sala Gran del Castell. Es tracta de la conferència ‘Els jocs retrobats’, a càrrec de Xavier Cortadellas, escriptor, periodista i editor, i organitzada pel Centre d’Estudis Calongins Colònico.

El Mercat Medieval és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d’Estudis Calongins Colònico, l’Ateneu Popular de Calonge, i la Colla Gegantera de Calonge.