El 7è Indilletres tindrà més d'una trentena d'activitats i portarà 43 editorials a la Bisbal d'Empordà

Joan Lluís Bozzo inaugurarà el certamen

La 7a edició de la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà comptarà aquest any amb 43 editorials i una trentena d'activitats. El certamen se celebrarà el dissabte 30 de novembre i el diumenge 1 de desembre i comptarà amb l'actor i director de teatre Josep Lluís Bozzo com a ponent en la inauguració.

Des de la direcció de la fira assenyalen que és "un orgull" arribar a la setena edició d'una fira en la que deixen clar que els principals protagonistes són els editors i els lectors. La codirectora d'Indilletres, Judit Pujadó, reconeix que la fira ha arribat "al seu límit d'espai" i reconeix que han hagut de dir que no a algunes editorials que volien participar-hi. "El que tenim clar és que volem que tothom que ve surti content", assenyala.

La fira arrencarà divendres amb una xerrada d'Òmnium Cultural centrada en el món de l'arròs, però no serà fins dissabte que començarà oficialment la 7a edició de l'Indilletres. Començarà amb un homenatge a Dolors Figueras, membre d'Indilletres i que va morir recentment. El grup musical Les Vox interpretaran cançons de Lluís Llach en record a Figueras.. A partir d’aquí hi haurà xerrades, titelles i fins i tot actes teatrals. També hi haurà lectura de textos de Víctor Català, a qui Indilletres hi dedicarà tota la tarda de dissabte, amb participació del poeta i traductor Enric Casasses.

El codirector d’Indilletres, Xavier Cortadellas, ha deixat clar que els "veritables protagonistes" són els editors i els lectors que visiten la fira. Cortadellas espera que aquest any torni a anar "tan bé com les darreres edicions" i confia que serveixi per incrementar la lectura a la Bisbal i als pobles veïns.

El codirector de la fira ha destacat que hi hagi dues llibreries de la Bisbal i ha celebrat que cada vegada hi ha més editorials que volen venir i ha deixat clar que volen "posar un topall" perquè ha crescut al màxim de les seves possibilitats.

Per la seva banda, l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio, ha assenyalat que Indilletres "va més enllà" de ser "una fira sectorial". "Estem molt orgullosos perquè hi ha moltes entitats que hi col·laboren, ja que moltes vegades pensem que les administracions en fem prou donant la subvenció a algú concret. Cal que ens hi impliquem i així ho fem", ha remarcat Aparicio.

Al límit de capacitat

Pujadó i Cortadellas s’han felicitat per la bona acollida que ha tingut la fira els darrers anys i reconeixen que els ha sorprès la quantitat d’editorials que els demanen venir. De fet, Pujadó assenyala que ja no poden créixer més en nombre de metres lineals i que el Pavelló Firal queda ple amb la quantitat d’editors actuals.

Pujadó explica que “va ser un encert” canviar la fira d’ubicació. Si a l’inici es feia al nucli antic de la Bisbal, des de fa uns anys s’ha passat al pavelló firal. “És menys cuqui però és molt més pràctic. Els editors estan molt contents amb el canvi i no preveiem canviar-ho, però no podem posar-hi més taules”, argumenta Pujadó.

Taller de glosa

Una de les activitats que ha despertat més expectació és el taller de glosa que anirà a càrrec de l’associació Cor de Carxofa. Pujadó ha destacat que esperen que el públic més jove s’animi a participar en aquest taller, que està pensat específicament per a aquest col·lectiu. En paral·lel a la fira es faran també presentacions de llibres a la llibreria Lluïsa Duran, situada a tocar del pavelló firal.

La cloenda de la Fira Indilletres anirà a càrrec del cantant de la Catalunya del Nord Julien, el diumenge a la tarda.