Presó provisional sense fiança per a tres dels detinguts pel crim de Sils

El jutjat demana l'extradició de dos detinguts fora de l'Estat

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners ha decretat presó provisional sense fiança per a tres dels detinguts que haurien matat un home a Sils (Selva) al febrer. Aquest dimarts els Mossos van detenir-los en un dispositiu a Sabadell i aquest dijous han passat a disposició judicial.

Un dels homes ja fa setmanes que va ingressar a presó després de la seva detenció pels mateixos fets. A més, el jutjat també ha demanat l'extradició dels dos detinguts a Colòmbia i Portugal que també estarien relacionats amb el crim per tal que passin als tribunals de Santa Coloma de Farners i es resolgui la seva situació personal. La causa està oberta per un delicte d'assassinat.

L'assassinat es va produir al febrer, quan un home va morir tirotejat a dins d'un habitatge a la urbanització King Parc de Sils. La víctima era l'amo de la casa on el van assaltar i la policia va trobar restes de cabdells de marihuana a dins del domicili. A partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra van començar a investigar els fets fins que s'ha pogut tancar amb la detenció de sis persones.

La primera detenció es va fer poc després dels fets, ja que un d'ells estava ingressat per una ferida d'arma de foc en un hospital. Quan va rebre l'alta, la policia el va detenir i ja va ingressar a presó.

Dues d'elles van fugir a Colòmbia i Portugal. El presumpte autor material del crim hauria marxat cap a Colòmbia i la policia el va detenir allà el 6 d'agost, a requeriment d'una ordre europea i internacional emesa pels jutjats de Santa Coloma de Farners.

Un altre dels homes que havien participat en els fets està en un centre penitenciari de Portugal per la seva relació amb un grup criminal per tràfic de drogues. El 19 de setembre va quedar detingut i ara el jutjat d'instrucció selvatà ha demanat la seva extradició.

Per altra banda, els agents d'investigació de la DIC dels Mossos d'Esquadra a Girona han identificat la resta d'implicats en el cas i finalment van organitzar un dispositiu per detenir-los a Sabadell el passat 15 d'octubre.