Un detingut per intentar ocupar un pis dues vegades en una mateixa nit a Girona

L'objectiu era canviar el pany i vendre les claus posteriorment

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 13 d’octubre a Girona, un home de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte d’ocupació d’immobles, un delicte de danys i un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els fets van tenir lloc a mig matí del diumenge 13 d’octubre quan agents d’aquesta comissaria van rebre l’avís d’adreçar-se fins a un bloc del carrer Oviedo, ja que els veïns alertaven que estaven forçant la porta d’un dels pisos per tal d’ocupar-lo.

En arribar al lloc els mossos van veure quatre homes que sortien de l’edifici i els van identificar. Un d’ells portava una bossa amb roba, un pany, dos bombins i un trepant de bateria, objectes tots presumptament utilitzats accedir a l’habitatge i canviar el pany. Als voltants del carrer van identificar un cinquè home que també hauria estat a l’interior forçant la porta.

Fetes les comprovacions a la porta del tercer pis els agents van veure com aquesta estava desencaixada del marc, i la fusta de la porta estava parcialment trencada sense ningú a dins.

Poques hores després la dotació va rebre un nou avís d’intent d’ocupació al mateix pis. En arribar al bloc va veure com un dels identificats anteriorment estava manipulant el portal d’accés i com un grup d’homes, un total de sis, havien entrat per la força a l’interior del pis i l’havien ocupat. La porta estava completament trencada i per evitar que ningú entrés havien col·locat mobles per barrar-la.

A través de la mediació de la Unitat de Seguretat Ciutadana, amb suport d’efectius d’ordre públic de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, van aconseguir que retiressin la porta malmesa i els mobles, i marxessin del pis.

A la sortida un dels homes va acabar detingut per resistència i desobediència a agents de l’autoritat, per danys i per ocupació de l’immoble, mentre que la resta van quedar denunciats penalment per un delicte d’ocupació d’immobles.

Fruit de l’actuació, i de posteriors indagacions policials, l’ocupació d’aquest pis s’havia fet per part d’aquests homes, que anaven acompanyats de tres gossos de raça perillosa, amb amenaces als veïns que havien intentat evitar-la.

L’objectiu d’aquesta ocupació il·lícita era entrar al pis, canviar el pany i un cop assegurat vendre les claus d’aquest immoble, que ells mateixos havien ocupat prèviament, a canvi de diners i, per tant, obtenir guanys i lucre amb aquest negoci.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 14 d’octubre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.