Organitzen un festival en defensa del parc Jordi Vilamitjana de Girona

El Puput Fest se celebrarà del 18 al 20 d'octubre

El parc Jordi Vilamitjana de Girona acollirà la primera edició del Puput Fest del 18 al 20 d'octubre, un certamen que neix com a resposta a la mobilització veïnal per salvar aquest espai verd, amenaçat per un projecte urbanístic que preveu la construcció de set pisos i uns tres-cents habitatges.

Els veïns dels barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís han liderat la campanya per defensar el parc, organitzant un cap de setmana ple d’activitats per a tots els públics.

Amb el lema "T’esperem al parc Jordi Vilamitjana de Girona amb molta música i activitats per defensar-lo de la millor manera, gaudint-lo!", el festival començarà el 18 d’octubre a les 19 h amb una cercavila gegantera que sortirà de l’Ateneu Eugenienc.

El dissabte 19 serà el dia amb més propostes, incloent-hi tallers infantils, tornejos esportius, una “Jam d’esports extrems” amb la participació de riders internacionals com Barbara Arganaraz i Claudio Sandoval, i actuacions musicals de DJ locals i internacionals com @rynaselect, @juan.ev, @angel.daban i @carla.zaldivarhn.

El festival culminarà el diumenge 20 amb activitats com un vermut líric, sardanes, rumbes i sevillanes. El programa complet i els horaris es poden consultar al web. Totes les activitats són gratuïtes i els beneficis es destinaran a la defensa del parc Jordi Vilamitjana.

Aquest moviment veïnal es va iniciar a l’estiu amb una manifestació davant l’Ajuntament de Girona i la presentació d’al·legacions contra el projecte urbanístic. La campanya #elparcnoestoca defensa la necessitat de preservar el parc, rebutjant que el futur hospital Josep Trueta s’instal·li a costa d’aquest espai verd.