Activen els onze lectors de matrícula al barri vell de Banyoles per pacificar el trànsit

Les càmeres estaran temporalment de prova i no sancionaran els vehicles sense autorització

L'Ajuntament de Banyoles posarà en funcionament aquest dimarts les onze càmeres amb lector de matrícula que hi ha instal·lades als accessos del barri vell. L'objectiu és pacificar el trànsit dels carrers d'aquesta zona i prioritzar l'accés de vianants.

Per aquestes vies tan sols podran passar-hi els veïns i la tria es farà en funció del padró i l'impost de circulació de cada vehicle. En principi l'ajuntament permetrà l'accés rodat de tres vehicles per cada domicili, tot i que el govern local assegura que en casos en què n'hi hagi més també els autoritzaran l'entrada.

De moment, l'ajuntament no sancionarà a cap dels vehicles que passin per aquests carrers i deixaran uns mesos de prova perquè la gent s'habituï al nou sistema.

En principi el govern local ha calculat que hi hagi un màxim de tres vehicles per cada domicili. Malgrat tot, asseguren que si n'hi ha més que aparquen al garatge, es podran posar en contacte amb l'ajuntament i els autoritzaran l'accés. La resta de vehicles que no formin part del registre, seran sancionats cada vegada que els capti la càmera. El consistori preveu permetre un accés al mes per cada vehicle exempt de sanció.

El regidor de Via Pública i Mobilitat de Banyoles, Jordi Carretero, ha detallat que aquest sistema de control en l'accés "ja funciona en molts altres municipis". "No hem descobert la sopa d'all", reafirma Carretero. Malgrat tot, caldrà que el sistema s'adapti a les necessitats de Banyoles i dels seus veïns.

Ara, el consistori posa en funcionament les càmeres però en període de proves. Això vol dir que mentre duri aquest període no sancionaran als vehicles. "L'objectiu és pacificar els carrers, no multar a la gent", assegura Carretero. Per aquest motiu, el regidor ha detallat que no hi ha uns mesos delimitats del període de proves, sinó que finalitzarà quan el govern local consideri que s'hagin resolt totes les incidències i la situació estigui estabilitzada.

Els onze punts de control d’accés al barri vell estan als carrers de la Canal, Àngel Guimerà, Girona, Porta del Forn, del Puig, Nou, Valls, Sant Antoni, de l'Estany i les places dels Estudis i de les Rodes. El cost total de la instal·lació d'aquests lectors és de 207.000 euros.