Desmantellat un cultiu de marihuana de més de 600 plantes a Santa Pau

Una persona que vigilava la plantació va ser detinguda

La Guàrdia Civil de Girona ha desmantellat una plantació de marihuana tipus "indoor" en una masia de Santa Pau (Garrotxa) en el marc de l'operació "Vulcanos". L'actuació es va dur a terme el passat 4 d'octubre, després d'una investigació que va permetre localitzar el cultiu dins de la masia.

Els agents sospitaven de l'existència d'una plantació a la zona de Santa Pau i, després de diverses tasques d'investigació, van concloure que la masia servia per al cultiu de marihuana en interiors. El dia de la intervenció, els agents van trobar a la masia una persona que s'encarregava del manteniment i la vigilància de la plantació.

En total, es van confiscar 650 plantes de marihuana de mida mitjana, així com 1,4 quilograms de cabdells i material per al manteniment del cultiu. L'home, de nacionalitat espanyola, va ser detingut acusat de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Les plantes van ser traslladades a l'aquarterament de la Guàrdia Civil a la Jonquera, on han quedat a disposició de l'autoritat judicial. L'operació va comptar amb la participació de diverses unitats de la Guàrdia Civil de Girona, i les diligències s'han presentat al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot.