Un fort xàfec inunda el centre de Platja d'Aro afectant baixos i vehicles

A Castell d'Aro s'han registrat 25 litres en mitja hora i s'ha tallat una sortida de la C-31

Platja d'Aro (Baix Empordà) ha patit aquesta tarda greus inundacions a causa de les fortes pluges, que han col·lapsat el sistema de clavegueram. El centre de la localitat s'ha vist especialment afectat, amb nombrosos baixos comercials i habitatges inundats, així com vehicles que han quedat negats per l'acumulació d'aigua, malgrat l'activació del pla d'emergències.

Les pluges han superat el llindar d'intensitat forta, amb registres de 25,3 mm en només 30 minuts a Castell d'Aro, dels quals 18,6 mm han caigut en tan sols 10 minuts, segons les dades recollides.

Aquestes condicions meteorològiques han provocat múltiples incidents, especialment al Baix Empordà, amb una trentena d'avisos als Bombers entre les 16h i les 19h, centrats principalment a la zona de Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Les autoritats han tallat la sortida 314 de la C-31 a Platja d'Aro per inundacions, afectant el trànsit a la zona. La majoria dels avisos rebuts han estat per baixos inundats i l'acumulació d'aigua a la via pública.

Segons informa l'Ajuntament de Platja d'Aro, cap a dos quarts de set de la tarda la Policia Local ha pogut restablir la circulació a tot el municipi. La sortida de la C-31 es manté tallada per precaució, perquè hi ha un bassal d'aigua força gros al carril d'accés cap al giratori dels xais.

El president de l'Associació d'Empresaris de Castell, Platja d'Aro i S'Agaró (AdEM), Manel Canadell, explica que encara és aviat per fer una valoració, tot i que tenen constància d'establiments afectats per l'entrada d'aigua, "sobretot a entrades i escales". Perquè com que els embornals no han pogut engolir tota la pluja que ha caigut en poca estona, ha estat quan l'aigua s'ha acabat escolant a l'interior de negocis.

Canadell diu que això ha passat en punts com l'avinguda de S'Agaró, tot i que també creu que com que "per seguretat" en molts casos el gènere no es troba arran de terra, l'afectació a les botigues aquí serà "menys greu". Sí que concreta, però, que n'hi pot haver d'altres a qui l'aigua els hagi entrat des del sostre, perquè es troben sota alguna terrassa, i que en les pròximes hores aniran recopilant informació per valorar l'abast de les afectacions de la tempesta.

De totes maneres, el president de l'AdEM sí que ha admès que durant el moment àlgid de l'aiguat la situació ha estat "dura", perquè ha caigut molta pluja en poca estona, i que caldrà estar amatents a la meteorologia, perquè les previsions per a demà tornen a anunciar ruixats i tempestes a la zona.

Desperfectes a Begur

L'Ajuntament de Begur ha informat a través de xarxes socials que l'episodi de pluges intenses ha provocat desperfectes a diversos punts de la població i a la zona d'Esclanyà, sobretot a àrees més properes al litoral.

L'Ajuntament remarca que treballen per recuperar a la normalitat com més aviat millor.