Onze detinguts a les comarques gironines per diverses ciberestafes

La Policia Nacional xifra en 62.000 euros els diners estafats pels arrestats

La Policia Nacional ha detingut onze suposats ciberestafadors a les comarques gironines. La investigació va començar arran de denúncies interposades per víctimes des de diversos punts de l'estat espanyol.

Els investigadors de la unitat de delinqüència especialitzada i violenta (UDEV) de Girona va seguir el rastre fins a diversos presumptes estafadors de la demarcació. Segons informen en un comunicat, les víctimes estafades van perdre entre 500 i 700 euros cadascuna i no han pogut recuperar els diners perquè els sospitosos ja havien retirat els diners.

Els ciberestafadors utilitzaven diversos mètodes, des d'ofertes de feina falses a través d'Internet o l'estafa el fill en problemes. Els arrestats van arribar a embutxacar-se 62.000 euros.

La Policia Nacional, després de rebre les primeres denúncies, ha pogut localitzar fins a 24 víctimes. Els ciberestafadors utilitzaven diferents metodologies. Així, feien ofertes de feina fraudulentes a través de xarxes socials sol·licitant diners per poder fer la gestió de dades o també utilitzaven el mètode anomenat fill amb problemes, on els autors es fan passar per familiars de les víctimes demanant diners de manera urgent.

A més, també ordien enganys a través d'enllaços fraudulents fent-se passar per l'entitat bancària de les víctimes. Quan els estafats obrien la pàgina, demanaven les claus i les contrasenyes i després utilitzaven aquesta informació per fer transferències a altres comptes, així com compres per Internet.

Els arrestats viuen a diverses poblacions gironines com Celrà, Caldes de Malavella, Salt, l'Escala, Sant Pere Pescador, les Planes d'Hostoles, Girona i Olot i rebien els diners a comptes bancaris des d'on els retiraven per eliminar el rastre dels diners.

Segons la investigació, una de les detingudes va estafar tres persones. La dona, resident a Girona, va arribar a embutxacar-se 10.300 euros de víctimes de Màlaga, Zamora i la Corunya utilitzant el mètode del fill amb problemes.

Un altre dels arrestats, resident a Olot, va estafar 7.000 euros a dues víctimes d'Alacant i Alcalà d'Henares amb el mateix sistema.

L'import defraudat pels onze arrestat ascendeix a 62.000 euros.

La Policia Nacional demana extremar la precaució davant la rebuda de qualsevol mena de missatge sospitós, ja sigui d'una entitat bancària com d'un suposat familiar i recorda que els bancs no demanen mai cap clau ni contrasenya a través d'un enllaç, només a les aplicacions oficials.

També adverteixen sobre ofertes falses tant de feina com a escala immobiliària sol·licitant diners a canvi de gestions.