Les Escoles Agràries impulsen la formació amb nous certificats professionals

Han iniciat el curs amb 700 alumnes matriculats

Les Escoles Agràries de Catalunya han iniciat el curs 2024-2025 amb 700 alumnes matriculats, oferint una formació innovadora i compromesa amb el sector agroalimentari. L'Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners (Selva) és un dels centres que en formen part i que destaca pel seu paper en la formació de professionals del sector forestal i en la implantació de nous certificats de professionalitat.

El conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig, ha subratllat la importància de la integració de talent i coneixements en un acte a l'Escola Agrària del Solsonès, remarcant que els nous certificats oferits per les Escoles Agràries, com el d'aprofitaments forestals en format dual, reforçaran les competències dels futurs professionals del sector.

Aquests certificats, que s'implementaran en cinc centres, inclouen formacions en producció porcina, carnisseria, vitivinicultura i maneig de maquinària agrícola.

L'increment de la presència femenina, amb un 27,1% de dones matriculades, així com l'expansió dels programes de formació contínua, són altres avenços rellevants d'aquest curs. A més, el compromís amb la sostenibilitat es fa palès amb iniciatives com l'ús d'energies renovables i l'optimització energètica en diversos centres agraris.

Amb aquesta nova oferta formativa i el suport tecnològic avançat, les Escoles Agràries, com la de Santa Coloma de Farners, es mantenen al capdavant de la innovació en el sector primari, preparant els professionals del futur per afrontar els reptes de sostenibilitat i eficiència.