Detinguts i expulsats dos multireincidents perillosos detinguts a Lloret i Platja d'Aro

Un d'ells tenia una condemna de vuit anys de presó pendent i utilitzava una identitat falsa

La Policia Nacional ha expulsat de l'Estat dos delinqüents multireincidents de les comarques gironines que generaven "alarma social". Agents de la policia espanyola, en col·laboració amb la Policia Local de Platja d'Aro, van detenir i expulsar un ciutadà estranger en situació irregular, qui havia estat detectat a la localitat en companyia d'altres persones amb nombrosos antecedents.

Després de verificar que comptava amb una ordre d’expulsió dictada per la Subdelegació de Govern a Madrid, a més d'antecedents per violència de gènere, lesions, atemptat contra l'autoritat, conducció temerària i resistència a l’autoritat, es va posar en marxa un dispositiu conjunt per a la seva localització.

Un cop localitzat, l'individu va ser detingut i traslladat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona per ordre del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia, on va romandre fins a la seva expulsió al país d’origen.

Durant la mateixa setmana, a Lloret de Mar, es va detenir un altre ciutadà que també tenia un expedient d’expulsió i era buscat al seu país per complir una pena de vuit anys de presó.

L’home havia sembrat el pànic el 10 de gener, quan va amenaçar amb una arma de foc a diversos vianants a la zona de Fanals (Lloret de Mar). La seva localització va ser complicada, ja que utilitzava una identitat falsa.

Diversos veïns van alertar massivament al 112 de l’incident, però quan van arribar les forces de seguretat, l’individu ja no es trobava al lloc dels fets. Després de diverses investigacions, va ser localitzat i detingut, sent traslladat al CIE de Barcelona per ordre del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia, on també va romandre fins a la seva expulsió.

Els dos ciutadans van ser traslladats a Madrid, des d'on van ser expulsats per via aèria per la Unitat Central d'Expulsions i Repatriacions (UCER). La coordinació entre els cossos policials de Catalunya va ser clau per a l’èxit de l’operació.