Les excavacions al Castell de Sant Iscle de Vidreres troben nous enterraments i un mur

Els treballs s'han centrat davant la muralla sud i la banda oest del fossat

Les excavacions arqueològiques al Castell de Sant Iscle de Vidreres (Selva), promogudes per l'Ajuntament, han conclòs aquest any amb dues descobertes destacades: diversos enterraments i un mur que limitava el fossat. Aquesta ha estat la 20ª campanya d'excavacions, realitzada com en anys anteriors mitjançant camps de treball de voluntariat gestionats pel Grup d'Esplai Vidrerenc.

Sota la direcció tècnica i científica de l'arqueòleg Joan Llinàs i Pol, d'Atri Cultura i Patrimoni SLU, i amb la col·laboració d'un auxiliar d'arqueologia de la mateixa empresa, les excavacions s'han concentrat en dues zones específiques del castell: la muralla sud i el cantó oest del fossat.

Troballes significatives

Una de les troballes més rellevants d'enguany ha estat la descoberta de sis nous enterraments a la zona exterior del costat sud del castell, entre la muralla i el fossat. Segons ha explicat Joan Llinàs, aquests enterraments pertanyen al cementiri que va existir al castell entre el segle XII i finals del segle XV. Amb aquestes últimes descobertes, el nombre total d'enterraments trobats en totes les edicions ascendeix a 86.

L'altra troballa significativa s'ha produït per primera vegada en el fossat del castell, on s'ha descobert una part d'un mur que el limitava. Aquesta descoberta ofereix noves pistes sobre la configuració i defensa del castell en èpoques passades.

Perspectives futures

L'equip d'excavació ja preveu continuar els treballs l'any vinent, com ha estat la pràctica habitual des del 2005. Encara queda molt per excavar al Castell de Sant Iscle, especialment a la zona treballada enguany, on s'esperen trobar noves restes que puguin aportar informació valuosa per comprendre millor la història i l'evolució d'aquest lloc emblemàtic de Vidreres.