Paneque anuncia l'impuls urgent del projecte d'eòlica marina al golf de Roses

La consellera també assegura que el nou Trueta tindrà primera pedra aquest mandat

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha anunciat que el govern català impulsarà "amb la màxima urgència" la plataforma d'assaig d'eòlica marina Plemcat, prevista al golf de Roses (Alt Empordà).

En una entrevista a Ràdio Girona, Paneque ha subratllat la importància de facilitar la instal·lació d'aerogeneradors en aquesta zona, mantenint el compromís del govern amb el projecte.

La consellera ha destacat que la plataforma es podria convertir en un espai d'experimentació essencial, incidint en la necessitat de recollir dades per a la futura implantació de parcs eòlics comercials.

En l'entrevista, Paneque també ha abordat altres temes d'interès, com el projecte del nou hospital Josep Trueta. Ha assegurat que durant aquest mandat preveuen finalitzar el projecte, tot i que l'equipament no estarà construït abans de la fi de la legislatura.

No obstant això, ha avançat que es posarà "la primera pedra" amb el concurs d'idees i el projecte constructiu en els pròxims quatre anys. Segons la consellera, en les pròximes setmanes es podrien conèixer novetats significatives sobre el projecte.

A més, Paneque ha destacat el paper clau que han de jugar els aeroports de Girona i Reus en el nou model aeroportuari català. Segons la consellera, aquestes infraestructures seran fonamentals per al desenvolupament i l'equilibri territorial del país, reforçant la connectivitat i el creixement econòmic.