Alerta de pluges intenses per una dana dimarts a la tarda i dimecres a Girona

Es troben sota avís totes les comarques excepte el Baix Empordà

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de perill alt per intensitat de pluja de cara a aquest dimecres a gran part del territori, però especialment a les comarques centrals, les del litoral i algunes de Girona, per la influència d’una depressió aïllada en nivells alts (dana).

L’avís afecta bona part de dimecres, des de la matinada i sobretot a partir del migdia. Segons informa el Servei Meteorològic, serà una jornada de xàfecs i tempestes força extensos i les acumulacions de precipitació a alguns punts podran superar fàcilment els 50 litres per metre quadrat.

Aquest dimarts s’apropa la part davantera del solc en altura que acabarà generant una depressió aïllada a nivells alts. Al llarg del dia d’avui hi haurà ruixats sobretot al terç nord i oest del país, més concretament la Cerdanya, el Ripollès, Garrotxa, i Alt Empordà.

Serà demà quan les tempestes s’estendran a bona part del territori, afectant el Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Gironès, Selva i Alt Empordà. Dijous el temps encara es mantindrà inestable; entrarà vent de component nord als dos extrems i serà al voltant del sector central del país on es podrien repetir els ruixats.