Operatiu per frenar la prostitució, els robatoris i el tràfic de drogues a Lloret de Mar

L'acció a l'entorn de l'avinguda Just Marlès ha acabat amb dos detinguts i 21 identificats

En resposta a l'augment de denúncies per robatoris amb violència, la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) han realitzat un dispositiu conjunt en una coneguda zona d'oci de la població.

L'operació, executada el passat 16 de juliol, s'ha centrat al voltant de l'avinguda de Just Marlès, una àrea que durant la temporada alta, especialment a la franja horària de matinada, es converteix en un punt crític per a aquests tipus de delictes.

Durant el dispositiu, es va procedir a la identificació de 21 persones. D'aquestes, onze van ser traslladades a comissaria per a la seva plena identificació en trobar-se indocumentades i en situació irregular. A més, es van efectuar dues detencions: una per un delicte contra la salut pública i l'altra en virtut de la llei d'estrangeria.

Segons les autoritats, a l'avinguda de Just Marlès i al seu entorn, és habitual la presència de persones en situació irregular que exerceixen la prostitució. Aquestes sovint contacten amb clients a qui porten a carrers adjacents i foscos per aprofitar el seu estat d'embriaguesa i robar-los amb violència, aprofitant la vulnerabilitat de les víctimes.

Paral·lelament, també es detecta una concentració de ciutadans dedicats al tràfic de substàncies estupefaents, fet que augmenta la inseguretat entre turistes i comerciants de la zona.

La col·laboració entre els diferents cossos policials ha permès un enfocament operatiu i pràctic per abordar aquests problemes, sumant-se a altres dispositius realitzats anteriorment en la mateixa àrea.