El 27è Nits de Jazz de Platja d'Aro programa set concerts a la Platja Gran

Se celebrarà els divendres del 12 de juliol al 23 d'agost

El Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro celebra aquest any 2024 la seva 27a edició consecutiva (es va mantenir fins i tot els dos estius de la covid-19 adaptant-ne el format i l’emplaçament) en el seu escenari habitual a l’espai de Cavall Bernat, al nord de la Platja Gran.

La programació està configurada per set concerts gratuïts, cada divendres del 12 de juliol al 23 d’agost (23 h), en un espai obert amb servei de 1.500 cadires per al públic assistent. Una proposta i un model que va rebre pels seus 25 anys el Premi Impuls a la Música en Viu 2022 de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, que alhora va atorgar el reconeixement també al seu director artístic, Josep Maria Sauret.

Durant el mes de juliol hi actuarà The Legendary Jazz Orquestra amb l’espectacle The music of Woody Allen’s films (12 de juliol); Jaume Vilaseca · The Yes Octet (19 de juliol); Sant Andreu Reunion Jazz Band & Joan Chamorro (26 de juliol).

A l’agost ho faran David Pastor Quartet & Strings i l’espectacle Stringworks Verse (2 d’agost); Windy Coast Band i la proposta Moonlight Serenade (9 d’agost), Ignasi Terraza Unusual Trio · Jazz Journey (16 d’agost); i tancarà el cicle d’enguany Marian Barahona · Blues Special Reunion (23 d’agost).

Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, enguany també manté, justament, tots els seus trets característics i que el fan singular.

Una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també per artistes internacionals. També s’apropa als estils musicals que complementen i fan frontera amb el jazz: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres. Alhora es manté fidel en el seu model de gratuïtat i a cel obert arran de mar. Una combinació que ha consolidat un públic heterogeni, agraït i fidel.

Després de 27 anys de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- acredita prop de 200 concerts amb la presència de grans noms nacionals i internacionals: Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny, Myriam Swanson o Susana Sheimann, entre molts altres. Enguany, el Festival estrena nova imatge corporativa amb una gràfica, una tipografia i uns colors que cerquen transmetre diversió i moviment, i recordant que és una proposta amb personalitat pròpia que defuig un xic dels festivals clàssics.