Desarticula una organització criminal dedicada a cometre estafes amb criptomonedas

Algunes de les accions fraudulentes van tenir lloc a Girona

Unitats de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació "Magictheft", han detingut 12 persones pertanyents a una organització criminalespecialitzada en la comissió de delictes de frau en establiments que haurien aconseguit fer 20 operacions fraudulentes a Barcelona, ​​​​Tarragona, Girona i València, a més de Dubai.

Els detinguts van estafar més de 50.000 euros en criptomonedes, adaptant un modus operandi familiar a les noves tecnologies. El valor dels actius i comptes bloquejats als membres de l'organització ascendeix a 40.000 euros.

En l'operació, els agents van poder comprovar que els membres de l'organització posaven en establiments oberts al públic, a les províncies de Barcelona, ​​Tarragona i València, amb la intenció de retirar fons en efectiu d'una transferència, prèviament feta. .

La manera d'actuar d'aquesta organització va consistir a fer que un dels seus membres entrava en un establiment i indicava al dependent del local que havia enviat l'import de 2.500 USDT (moneda estable), sent l'import real enviat 2,500 USDT.

Per engany van aconseguir que el dependent no percebés que la transferència es feia en el sistema de numeració anglosaxó, procedint al dependent a lliurar-los 2.500 euros en efectiu, (l'import màxim permès), dipositant la resta de l'USTD en carteres controlades per l'organització.

Amb aquest mètode van realitzar un total de 20 operacions fraudulentes a Barcelona, ​​Tarragona, Girona i València, a més de Dubai (EAU), on els límits per operar amb efectiu són més alts, fins i tot intentant efectuar una operació de 100.000 euros.

Un cop comesa l'estafa, les víctimes es van sorprendre pel que va passar al final de la seva jornada laboral, quan al comptar els diners, ja que no coincidien amb les transferències rebudes.

Per aquest motiu, es va procedir a la detenció de 12 membres de l'organització d'entre 19 i 49 anys de nacionalitat ucraïnesa, russa, kazakh i moldava a les províncies de Girona, Barcelona i València.