Castelló d'Empúries anuncia els projectes escollits en els pressupostos participats del 2023

Són un vial de carril bici al municipi i fer les voreres més accessibles

Els veïns de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) han escollit on destinar els diners dels pressupostos participats pel 2023, amb els projectes de creació d'un carril bici al llarg del municipi i adaptar les voreres per a ser més accessibles com a més votats amb 237 i 211 vots respectivament.  Aquestes actuacions són les que es desenvoluparan amb la partida de 250.000 euros del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, agraeix la implicació veïnal durant tot el procés i explica que “ara que els veïns i veïnes ens han fet arribar la seva decisió és el moment de començar a treballar per a donar compliment al seu vot. Estem molt contents de veure que edició rere edició la població es continua implicant en el projecte i el nostre objectiu és consolidar i fer créixer encara més aquesta eina de participació”.

Salvi Güell, alcalde, vistos els resultats, recorda “el compromís de l’equip de govern a incorporar 50.000 euros més a la partida d’inversions destinada a aquesta edició, per poder fer front als dos projectes, que sumen 300.000 euros”.

Més de 600 veïns i veïnes exerceixen el seu dret a vot

Del 19 de setembre al 9 d’octubre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar un màxim de tres projectes entre les 10 propostes finalistes. Així, fins a 645 persones –el que representa un 6,33% de participació- van fer arribar les seves votacions a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica distribuïts al municipi, on van emetre un total de 1.661 vots.

Pel que fa a la participació segons els grups d’edat dels votants, la franja d’edat entre els 46 i els 60 anys és la que ha pres part més activament en la fase de votació, representant un 32,31% del total de votants. La segueix la franja d’edat de 31 a 45 anys, amb un 27,43%; més de 60 anys, 25,10%; de 19 a 30 anys, 14, 23%; i de 16 a 18 anys, un 0,96%.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 460 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 10 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.