Detingut al topar amb el cotxe carregat de marihuana contra un vehicle policial a Llers

El conductor es va donar a la fuga i la Guàrdia Civil el segueix buscant

La Guàrdia Civil va confiscar el vespre del 23 d'agost un total de 19,4 quilos de marihuana dins d'un cotxe a l'Alt Empordà i va procedir a la detenció d'un dels ocupants del vehicle de nacionalitat francesa mentre que el conductor es va donar a la fuga.

Els fets van passar cap a les 20:50h quan una patrulla de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera, realitzava un control rutinari fiscal al terme municipal de Pont de Molins. Els agents van observar un vehicle amb matrícula francesa que circulava direcció nord, al observar la presència policial van fer una maniobra brusca per evitar el control fugint en direcció Figueres a considerable velocitat, iniciant-se una persecució.

Els agents van perdre de vista el vehicle a prop de la localitat de Llers, moment en que van decidir muntar un dispositiu a la carretera d'accés al Centre Penitenciari Puig de les Basses. Els agents van començar a controlar els vehicles que hi accedien. Minuts més tard va irrompre a gran velocitat el cotxe objecte de la persecució que va acabar envestint frontalment el cotxe policial. Intentant aprofitar la confusió, el conductor va sortir corrents, donant-se a la fuga, mentre que l'acompanyant va ser arrestat al no poder escapar.

Després d'inspeccionar el cotxe hi van trobar set bosses d'escombraries de color negre tant al maleter com al seient del darrera, on hi havia marihuana en cabdells, amb un pes total de 19,4 quilos. D'altra banda l'agent que es trobava a l'interior de vehicle policial va quedar ferit lleu.

Per tot això es va procedir a la detenció del ciutadà francès de 31 anys per un presumpte delicte contra la salut pública i desobediència greu als agents de l'autoritat. Es continuen fent gestions per tal de procedir a la detenció i identificació del fugat.

Finalment es van instruir diligències, fent que el detingut i la droga van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia dels de Figueres.