El regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, i la directora artística de la producció i de l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), Montserrat Cristau, han presentat aquest matí el musical "El despertar de la primavera", que es podrà veure al Teatre Municipal de Girona els dies 3 i 4 de juny a les 20 h.
Aquest és el cinquè musical produït per La Moderna, fruit d’un dels seus programes formatius amb més recorregut: el Taller de Musicals, que ofereix una formació multidisciplinària de cant, teatre i dansa a joves d’entre 13 o 17 anys. El centre educatiu està gestionat per la cooperativa de treball Girona Artelier, que adopta el rol de productora de l’espectacle.
“Quan barreges diferents disciplines com la musical i l’escènica i ho fas bé, el resultat és espectacular. Si a sobre ho vols fer més accessible i hi inclous la llengua de signes, per experiència sé que serà un espectacle que no deixarà indiferent. Confio que tothom en gaudirà”, ha destacat el regidor Àdam Bertran.
Després de On Blue (2016), A Bit of Broadway (2018), Dones. El Musical (2019) i Wonderland(2021), aquest 2022 arriba El despertar de la primavera. Per primera vegada, el Taller de Musicals de la Moderna aposta per una obra ja escrita, i que ha estat íntegrament traduïda al català pel reconegut director de teatre, adaptador i lletrista David Pintó.
L’espectacle tracta temes com el descobriment de la sexualitat a l’adolescència, l’homosexualitat, la violència de gènere, la mort i el suïcidi. La direcció artística del projecte és de Montserrat Cristau (EMMG); la direcció escènica, de Jordi Subirà; la direcció coreogràfica de Paloma Solanas (Nou Espiral), i la direcció musical de Joel Riu. En aquesta edició, la música en directe anirà a càrrec de la banda formada per professors de La Moderna i d’un trio de corda.
Aquesta cinquena producció de La Moderna seguirà la línia d’anteriors funcions, i serà accessible en llengua de signes catalana. Hi haurà interpretació simultània de l’obra i de les cançons del musical per part dels mateixos protagonistes. També comptarà amb la participació d’agents socials, educatius i culturals del territori, com l’alumnat del Grau Superior de So per Audiovisuals i Espectacles de l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música (ETECAM), que hi executaran el seu projecte en directe.
Les entrades pels dos dies de funció ja es poden comprar a la web del Teatre Municipal de Girona. L’obra està recomanada per públic major de dotze anys. Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Salt.