La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra segueix avui amb les gestions d'investigació en el marc de l’incident que va succeir ahir a la nit a Figueres (Alt Empordà) on una persona va morir a trets de la Guàrdia Urbana.
Els fets van tenir lloc entorn de les vuit del vespre quan els Mossos van ser requerits per donar suport a la Guàrdia Urbana en un incident amb un home armat amb una escopeta del calibre 12, que havia efectuat trets contra la façana d'un edifici del barri de l’Aigüeta de Figueres.
Segons fonts properes al cas, l'home, de 71 anys i origen hongarès, va anar fins a la casa aïllada situada al carrer Indiquetes de Figueres a bord del vehicle de la seva exparella. Per això, quan la seva excunyada va arribar i va veure el cotxe, va obrir la tanca perimetral del domicili per deixar-la entrar pensant-se que era ella.
Un cop dins el recinte, l'home va aparcar el vehicle i la dona, que anava al cotxe amb la seva filla menor d'edat, el va estacionar al costat. Va ser aleshores quan es va adonar que qui conduïa el vehicle era el seu excunyat. En aquell moment, segons les mateixes fonts, l'home va treure una arma llarga per la finestreta i va encanonar la dona. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, era una escopeta del calibre 12.
La dona i la nena van arrencar a córrer i van poder entrar a la casa per una porta corredora de vidre. Ja a l'interior, van accionar el sistema per tancar la persiana automàtica. L'home, però, va baixar del vehicle amb l'arma a la mà, es va dirigir cap on havien anat la dona i la nena i va obrir foc. Segons ha pogut saber l'ACN, va disparar dos cops i a la zona del vidre, no a la persiana que s'estava abaixant. L'home va disparar dos projectils de perdigons que no van causar ferides.
Des de dins de la casa, la dona va trucar a una veïna, que és agent de la Guàrdia Urbana i que va ser qui va donar la veu d'alerta i li va indicar que no sortissin i que obrissin les llums exteriors. Cap a les vuit de la tarda, els Mossos d'Esquadra van rebre el requeriment per donar suport a la Guàrdia Urbana de Figueres per l'incident amb un home armat.
Les primeres patrulles en arribar al lloc van ser de la Guàrdia Urbana. La investigació apunta que, abans que arribés la policia, l'home va estar voltant per la casa, segurament intentant trobar una altra manera per accedir-hi.
Quan els efectius policials van ser a la casa, el sospitós va obrir foc i va disparar contra la Guàrdia Urbana. Els agents es van parapetar per protegir-se de la trajectòria dels trets i van disparar contra l'agressor amb les seves armes reglamentàries.
L'home va rebre cinc impactes a la cama, al peu, a la mà, a l'abdomen i a la zona lumbar. L'actuació va aconseguir neutralitzar-lo i detenir-lo. Tot i que els serveis mèdics el van traslladar a l'hospital de Figueres, no van poder fer res per salvar-li la vida i va morir cap a les onze de la nit. L'autòpsia, que està previst que li facin aquest dijous a l'Institut de Medicina Legal de Girona, haurà de determinar quins impactes li van causar la mort.
Conflicte econòmic
La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a la regió policial de Girona s'ha fet càrrec de la investigació. Les primeres indagacions descarten, a priori, la violència de gènere com a motiu del primer incident.
Segons fonts del cas, la investigació apunta a un conflicte econòmic entre l'home i la seva família política perquè fa vuit anys havia fet feines per a ells i creia que li devien diners. Les mateixes fonts indiquen que d'això havien passat vuit anys durant els quals no havien tingut contacte.
Aquest dimecres al matí, la policia científica i els investigadors han continuat custodiant la casa i recollint proves i vestigis. La casa té un sistema de videovigilància que, segons fonts del cas, ha enregistrat els fets. A més, els investigadors també estan pendents de poder revisar si les càmeres personals que duien els policies van poder gravar la intervenció.
Els agents de la Guàrdia Urbana no estan detinguts ni el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres ha adoptat cap mesura cautelar en relació als policies.