Mor Carles Espígol, gerent de la Clínica Girona i exalcalde de Canet d’Adri, als 70 anys

La seva mort arriba l'endemà del traspàs de Toni Fàbregas com a director d'accidents al centre

Carles Espígol i Camps, qui va ser gerent de la Clínica Girona durant dècades i també alcalde de Canet d’Adri, ha mort als 70 anys. Espígol, que s’havia jubilat el 2022, va continuar vinculat al centre com a conseller delegat. La seva mort arriba un dia després del traspàs de Toni Fàbregas, director d’accidents de trànsit de la clínica.

Espígol va deixar la gerència el 30 de desembre de l’any passat, després de liderar el trasllat de la Clínica Girona des de les antigues dependències del carrer Joan Maragall al nou edifici del carrer Barcelona, una operació culminada l’abril del 2022.

Havia començat la seva trajectòria professional al Banc Atlàntic abans d'incorporar-se a la clínica, on es va encarregar de la comptabilitat sota la direcció de Félix Ibáñez.

Va ser clau en la recuperació econòmica del centre i en la modernització de les instal·lacions, així com en les negociacions per mantenir la clínica dins del terme municipal de Girona.

A més de la seva tasca professional, Espígol també va destacar en l’àmbit polític com a alcalde de Canet d’Adri per Independents, càrrec que va ocupar entre el 2015 i el 2021. Va entrar al consistori el 2003 com a regidor i va revalidar el càrrec d’alcalde el 2019 amb una gran majoria absoluta.

Va deixar l’alcaldia el maig del 2021, quan encara supervisava el tram final de la construcció de la nova Clínica Girona.

Gran aficionat al futbol, Espígol havia jugat com a davanter centre en equips com el Coma Cros, el Cassà i el Vidreres, i era un fidel seguidor del Girona FC.