Els Comuns interpel·len al Govern pel retard en la construcció de dos instituts a Salt i Verges

El grup parlamentari ha demanat explicacions a l'executiu

Jéssica Albiach, presidenta del Grup Parlamentari dels Comuns, ha presentat preguntes escrites al Govern sobre la situació dels instituts Salvador Sunyer i Aimeric de Salt (Gironès) i el nou institut escola de Verges (Baix Empordà).

Aquests dos centres educatius tenen projectes de construcció de nous edificis previstos, però aturats, i actualment funcionen en barracons, instal·lacions temporals que no són adequades a llarg termini.

L'institut Salvador Sunyer i Aimeric, que enguany celebra el seu vintè aniversari, porta des del 2004 funcionant en barracons. Albiach ha qualificat aquesta situació d’insostenible, ja que afecta la qualitat de l’ensenyament i el benestar de la comunitat educativa.

Els Comuns han demanat explicacions sobre les raons del retard en la construcció del nou edifici i quan es preveu que estarà acabat. També han plantejat si s’han previst actuacions urgents de manteniment dels barracons o si es dotaran recursos addicionals per millorar les condicions actuals.

Pel que fa al nou institut escola de Verges, el projecte de construcció del nou edifici s’ha vist aturat per un conflicte tècnic relacionat amb un rec que travessa la parcel·la destinada a l’edifici.

Tot i que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha determinat que no hi ha risc d’inundació, el Departament d’Educació considera que l’obstacle impedeix la construcció. Els Comuns han preguntat per què Educació no autoritza l’inici de les obres i quines alternatives s’estan explorant per resoldre aquesta qüestió tècnica.

Aquestes qüestions busquen clarificar els motius dels retards i pressionar per a la millora de les condicions educatives als dos centres.