Illa i Salellas es comprometen a accelerar els tràmits pel nou Trueta

L'alcalde de Girona també ha demanat millores en els barris i en mobilitat

El president de la Generalitat, Salvador Illa, i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, s'han compromès a accelerar els tràmits pel nou hospital Josep Trueta, que està previst que es posi en marxa el 2030.

Salellas ha celebrat que per al nou Govern es tracti d'un "projecte prioritari i vertebrador del país en l'àmbit sanitari". De fet, el conseller de Presidència, Albert Dalmau, ha confirmat que aquest mes es començarà a licitar el contracte del nou centre.

En aquest sentit, Salellas ha agraït la predisposició de l’executiu de Salvador Illa i el fet que sigui una “prioritat” pel Govern. Malgrat que no ha volgut fixar cap nova data, l’alcalde ha deixat clar que les dues administracions, conjuntament amb l’Ajuntament de Salt, treballaran per reduir els terminis.

Després de Salellas ha comparegut el conseller de Presidència, Albert Dalmau, que ha confirmat la voluntat que té el govern d’Illa per accelerar els tràmits i fer així que l’hospital estigui llest com més aviat millor. De fet, el conseller ha revelat que aquest mateix mes de setembre començarà la licitació.

Millores en mobilitat i barris

Un altre dels aspectes que han tractat Illa i Salellas ha estat la mobilitat. En aquest punt, l’alcalde ha reivindicat millores en la mobilitat pels treballadors i veïns de Girona i de la demarcació i ha fet referència a la necessitat de construir el tren-tram, tant el que va cap a Olot com el projecte que preveu unir la Costa Brava.

Salellas també ha reclamat la necessitat d’incrementar la mobilitat amb bicicleta i, per això, ha reivindicat la importància dels carrils bicis per afavorir-la. A més, ha destacat que cal una aposta pel transport públic, enfront del vehicle privat.

Amb relació als barris, alcalde i president han coincidit en la necessitat de “dedicar recursos” a la millora dels barris de Girona i de la resta de ciutats catalanes. “El que volem és que hi hagi uns espais més amables i que donin confort als nostres conciutadans”, ha assenyalat Salellas. Amb tot, el president ha demanat que tot el que es faci referència a millores es tramiti a través de la llei de barris.

Finalment, Salellas ha explicat que en la trobada ha recordat a Illa el fet que a Catalunya hi ha una “pulsió independentista important”. A aquesta qüestió, Illa ha reconegut que “n’és conscient”, segons ha revelat el mateix Salellas.