Una veïna de Lloret de Mar entra 124 queixes a l’Ajuntament pel soroll nocturn

La veïna diu que ha hagut de marxar de casa i estudia denunciar penalment al consistori

Una veïna de Lloret de Mar (Selva), Maria Moreno, ha presentat un total de 124 queixes a l’Ajuntament a causa dels sorolls, la música i els crits que pateix des de fa més de deu anys i ara estudia denunciar penalment al consistori.

Moreno, que viu a la plaça Santa Cristina, pròxima a la riera Just Marlès, on es concentra la major part de l’oci nocturn de la vila, afirma que la situació s’ha agreujat amb l’obertura d’una discoteca a la seva zona.

Segons informa El Punt Avui, els problemes van començar fa una dècada quan un edifici de la plaça es va convertir en apartaments turístics. A partir d’aquell moment, Moreno va haver de canviar diverses vegades d’habitació dins del seu propi pis per poder dormir.

Quatre anys després, la inauguració de la discoteca Sassy al carrer de Sant Lluc, un dels més curts i estrets de Lloret, va empitjorar encara més la situació. La discoteca, que estava inicialment sense insonoritzar, va provocar que el so rebotés per tot el carrer, generant molèsties constants.

Tot i que es van fer sonometries, es van imposar multes i es van obrir expedients per part de Medi Ambient, la discoteca només va tancar temporalment. Poc després, es va concedir permís per obrir un restaurant adjacent, el Fugaz, que tot i tenir llicència de restaurant, opera com a bar de copes, segons Moreno, qui ha documentat les infraccions amb vídeos enviats a l’Ajuntament i a la policia local.

Moreno ha expressat la seva frustració davant la falta d’acció efectiva per part del consistori, i ha explicat que ha hagut de marxar a casa dels seus pares per poder descansar, visitant el seu pis només de dia i ocasionalment a la nit per recopilar proves. A més, denuncia que el problema no es limita a l’estiu, sinó que s’ha estès durant tot l’any i les 24 hores del dia, amb una botiga de souvenirs que posa música a alt volum durant el dia.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha respost afirmant que estan fent un seguiment de les activitats que generen molèsties, especialment a la plaça del Carme i Santa Cristina, on es concentren bars i locals d’oci nocturn.

Segons el consistori, s'han obert expedients a dos bars que actuaven com a bars musicals sense tenir la llicència adequada, i s'han pres mesures cautelars per limitar el volum de la música.

Tot i això, Moreno ha decidit portar el cas a la via penal amb l’ajuda de l’advocat Cuevillas, reclamant que l’Ajuntament prengui mesures efectives per garantir el seu dret al descans i la qualitat de vida.