Palafrugell recorda amb un ban les sancions per mal comportament a les platges

Jugar a pilota, emprar altaveus o fer botellots, poden comportar fins a 1.500 euros de multa

Palafrugell (Baix Empordà) ha dictat un ban en què recorda les prohibicions que l'ordenança de civisme fixa a les platges, passeigs marítims, camins de ronda i espais públics del litoral i alerta que les multes per infringir-les poden anar dels 100 als 1.500 euros.

Des de l'Ajuntament al·leguen que les cales del municipi són "majoritàriament" petites, però amb una alta afluència de visitants i que cal "garantir l'equilibri entre el gaudi i la convivència".

Entre les prohibicions que fixa l'ordenança, hi ha el fet de jugar a pilota o utilitzar estels -excepte en activitats autoritzades i a partir de les set de la tarda-; utilitzar altaveus de reproductors musicals -inclosos els mòbils-, fer botellots, fer festes particulars o "aglomeracions de persones".

Tampoc es poden portar gossos o mascotes -excepte els pigall lligats-; l'ús de pirotècnia; abocar deixalles; tirar-se des de les roques i no està permès banyar-se o accedir a la zona de bany quan la bandera oneja en vermell ni pescar fora de l'horari establert i dels llocs habilitats.