Figueres demana no emprar pirotècnia de perillositat mitjana dins el nucli urbà

L'alcalde ha emès un ban que estarà en vigor fins el 30 de juny

L'alcalde de Figueres (Alt Empordà), Jordi Masquef, ha emès un ban recomanant als ciutadans que no utilitzin petards de categoria 3 (coets, fonts, petards voladors o similars) dins el nucli urbà.

Pel que fa a la potència dels petards s'aconsella utilitzar les categories F1 (destinada a partir dels 12 anys) i la F2 (per a majors de 16 anys).

Amb tot, cal recordar que un ban d'alcaldia no té efectes legislatius, per la qual cosa totes aquelles peticions de l'alcalde que estiguin fora de les actuals ordenances no es podran utilitzar per a multar qui les incompleixi.

En un altre ordre de les coses, les prohibicions que sí apareixen en les ordenances i que Masquef ha recordat són la prohibició de llançar pirotècnia en parcs, jardins i correcans, i a menys de 500 metres d'una zona boscosa. Tampoc es permet l'encesa de fogueres sense autorització prèvia.

El batlle també recorda que no està permès llançar petards contra persones, animals, edificis, vehicles o mobiliari urbà. Respecte als horaris per a llençar els petards que anirien fins a les nou de la nit com a màxim, tal com contempla l'ordenança de civisme, excepte les revetlles de Sant Joan el 23 de juny i la de Sant Pere el dia 28 que s'allargaria fins a les dues de la matinada.

"Vull recordar els efectes que provoquen els forts sorolls de la pirotècnia en els animals, les persones vulnerables, amb alta sensibilitat i en les persones grans. Apel·lo doncs a l'empatia, el civisme i la responsabilitat de tota la ciutadania per tal de poder fer efectives les mesures anunciades i poder gaudir tots, pensant en col·lectiu, d'unes bones revetlles de Sant Joan i Sant Pere", assegura l'alcalde.