El campionat de Catalunya de cocteleria professional abandona Barcelona i arriba a Girona

L'esdeveniment serà el 26 de maig a l'Hotel Ultonia

L’Hotel Ultonia de Girona, acollirà el pròxim diumenge 26 de maig i per primera vegada fora de la ciutat de Barcelona, l'LXVIII edició del campionat de Catalunya de cocteleria professional.

Organitzat pel Club de bartenders de Catalunya inclosa dins la FABE (Federación de Asociones de Bartenders Españoles) i amb el suport de la IBA (International Bartenders Association), els salons de l’hotel seran l’escenari de la competició, en total seran 24 bartenders de tot el territori català, professionals entre joves i sèniors que competiran en les diferents modalitats i categories.

En aquesta 68 edició els guanyadors en la modalitat de còctel digestiu, joves i sèniors bartenders i flairbartending, aniran directament al campionat nacional que es farà a l’Illa de Lanzarote el mes de desembre d’aquest any. Els  guanyadors de la resta de modalitats es proclamaran automàticament campions de Catalunya.

La portaveu i vicepresidenta del Club del Bartender de Catalunya, Mariona Vilanova, es va mostrar molt satisfeta que després de més de 60 anys i per primera vegada la ciutat de Girona, aculli una competició d’aquestes característiques. En aquest aspecte, Vilanova, ha destacat el bon moment que viu la cocteleria a escala general. Fent èmfasi en la gran professionalització que s’estan duent a terme en aquest àmbit els darrers temps.

Per Vilanova “el campionat de Catalunya és un espectacle obert a tothom i on ha fet un èmfasi especial a la categoria flairbartending que s’ha recuperat després d’anys de fer-se a Catalunya. Aquesta modalitat combina el malabarisme amb l’art de fer còctels”.

Cada any la IBA indica quina és la modalitat del còctel de  la competició. I enguany ha recaigut en el digestiu. En aquest aspecte, Vilanova ha explicat que en aquesta modalitat es podran veure primeres espases de la cocteleria catalana dins dels membres del jurat. “En el còctel digestiu és complicat de fer per què té uns gustos molt marcats i uns ingredients molt particulars”, afegeix Vilanova.

El campió del món de còctel digestiu, Manolo Martín serà un dels membres destacats d’aquesta competició, així com el campió panamericà, Sergio Freyle i l’assistència del president de la Federación de Asociaciones de Bartenders Españoles, Juan Carlos Rodríguez Zapatero.

Entre els membres del jurat hi haurà figures de primer nivell del món de la cocteleria de Catalunya com el president del Club de Bartenders de Catalunya, Marc Alvarez (SIPS) i Josep Maria Gotarda (Ideal cocktail bar).

El campionat de Catalunya començarà a les 11 del matí i finalitzarà al voltant de les sis de la tarda.