Vergés (Junts) proposa un pla de xoc específic per a la pagesia

El candidat assegura que Girona no es pot permetre que desaparegui el sector

En el cinquè dia de campanya per a les eleccions del 12-M, el cap de llista de Junts a les comarques gironines, Salvador Vergés, ha reiterat el seu compromís amb la pagesia.

“Proposem un pla de xoc específic per als 100 primers dies de Govern, per fer front als reptes que afronta el sector. Aquesta pròxima legislatura ha de suposar un punt d’inflexió en aquest àmbit, perquè les comarques gironines no es poden permetre que cap pagès abandoni l’activitat. Sense ells no hi ha futur”.

 És per això que Vergés ha defensat “la immediata aplicació de mesures específiques, com l’aprovació d’una Llei de Desburocratització i de Simplificació Administrativa del primer sector, per acabar amb l’excés de burocràcia” o “la Renda de Protecció Agrària Excepcional (RPAE), que aporti  liquiditat econòmica a les explotacions en moments de crisi o d’inclemències meteorològiques en forma de bestreta”.

La presentació d’un Pla Integral de Modernització dels Regadius de Catalunya, és una altra de les mesures incloses en el programa per als 100 primers dies de Govern.

“El nostre objectiu és donar suport a un sector agroalimentari sostenible, dinàmic i diversificat, que faciliti un augment de la població agrària activa i el seu relleu generacional per tal que les zones rurals revitalitzin la seva demografia. Hem de millorar el reconeixement i el prestigi social de la pagesia”, ha manifestat el candidat.

Junts+ també preveu potenciar els serveis gratuïts d’assessorament a la pagesia, gestionar les plagues de fauna cinegètica, treballar per assegurar uns preus justos, la conservació de la biodiversitat i la salut del sòl, establir una fiscalitat adequada i fomentar els sistemes alimentaris locals, sostenibles i resilients davant del canvi climàtic.