El 16è Arrels del Vi de Sant Martí d'Empúries portarà trenta cellers i onze expositors

Se celebrarà els dies 18 i 18 de maig

Arrels del Vi, la fira vitivinícola de Sant Martí d'Empúries celebra la seva 16a edició el 18 i 19 de maig, amb el suport de 30 cellers, un racó de formatges i més expositors que en anteriors edicions. Del total de cellers, 29 són de la DO Empordà i un convidat de Côte du Roussillon.

Arrels del Vi ofereix tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de gamma alta sota els pins i vora el mar, amb la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs de del territori i de comprar a preu de celler els vins amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

Arrels del Vi permet assistir al públic general en un format de fira tradicionalment obert de forma exclusiva a professionals. Les entrades a Arrels del Vi es poden comprar anticipadament.

La fira està organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects i enguany l’equip ha rebut el Premi Lledoner d’Or, per la seva tasca de promoció vitivinícola al territori de la mà de la DO Empordà.

Abernethy explica, “Arrels del Vi va començar com una petita fira amb sis cellers, enguany celebrem 16 anys amb la satisfacció d’haver rebut el Lledoner d’Or i de comptar amb el suport d’una trentena de cellers que tornen a confiar en nosaltres i en el nostre públic, que repeteix any rere any per descobrir les joies vitivinícoles empordaneses i per celebrar l’espectacular evolució dels vins del territori. Enguany, a més, volem presentar el nostre petit Racó de Formatges amb la participació dels excel·lents: Formatges Le Bolut, Artesans dels Avalls, Formatges Valls de Camprodon i Pasturabosc, una selecció molt cuidada per maridar amb els grans vins que participaran a la fira amb les ja tradicionals Anxoves de l’Escala”.

 Arrels del Vi 2024 comptarà amb els següents productors de la DO Empordà: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Castelló - Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Mas Romeu, Celler Pujol Cargol Masarac, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Oller, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots. Així com amb els cellers independents del territori empordanès: Celler Eccocivi, Celler la Gutina, Celler López Schlecht, Celler Rim, Celler Surrealista, Cellers de Madremanya (Follaraïms), JOC de Jordi Oliver Conti, La Natural, Somni d’istiu, Vins de Taller i Vinyes Tortuga. I el celler convidat de Côte du Roussillon, Clos Cérianne. 

Enguany a Arrels del Vi participen les ja tradicionals tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda. I com a novetat hi haurà el Racó de Formatges, que comptarà amb Artesans dels Avalls, Formatgeria Le Bolut, Formatges Valls de Camprodon i Pasturabosc.

També se celebrarà el “show” degustatiu d’ostres Ostrens, de l’Oli de Ventalló, de Van-Van La Roulotte, d’Upcycling Bottles, Levid Cosmetics i de Vent de Nord.

Per als més petits torna Arrels Kids, taller per als menuts per pintar amb vi dirigit per Tinta i Vi, dissabte de 19 h a 20 h i diumenge de 13 h a 14 h. I el MAC Empúries ofereix enguany per tots els assistents a Arrels del Vi dissabte entrada gratuïta i diumenge entrada 2x1.