Badia (Comuns): ''Volem crear el dentista públic i una atenció psicològica sense espera per a joves''

El candidat ha posat el focus amb el sistema sanitari

La saturació d’hospitals i centres sanitaris, i la situació insostenible de professionals sobrepassats s’han convertit en una constant en la sanitat catalana, on les retallades de l’era Mas no han estat revertides segons expliquen els Comuns de la demarcació de Girona.

El seu programa en matèria de Salut és especialment ambiciós i té com a un dels objectius principals garantir el dret a la visita mèdica reduint els temps d’espera. “Augmentarem els recursos a la primària per tal de reduir el temps d’espera a un màxim de cinc dies”, explica Eloi Badia.

Els Comuns també proposen el desplegament de la llei de salut bucodental, que permetria l’accés al dentista públic: es destinaran 2,7 milions d’euros a la incorporació d’odontòlegs a l’atenció primària. L’altra proposta inajornable és un psicòleg públic per a joves, gratuït i sense cita prèvia.

Per això és dotarà amb 20 milions d’euros el Pacte Nacional de Salut Mental i Benestar Emocional. “Volem crear el dentista públic i una atenció psicològica sense espera per a joves perquè son drets de tota persona independentment dels seus recursos econòmics”, diu Badia.

Els Comuns també incorporen en el seu programa la licitació i construcció de l’Hospital Trueta als terrenys cedits per l’Ajuntament de Girona i que ha de ser el centre de referència d’assistència sanitària a les comarques gironines. “Caldrà garantir que aquest nou Trueta es fa garantint els llocs de treball públic i mantenint el control per part de l’Institut Català de la Salut”, diu Badia.

En aquesta línia, els Comuns volen millorar les condicions laborals al sistema sanitari així com recuperar personal i plantilles. També queda pendent completar l'homologació de les condicions laborals entre professionals dels sector públic de l’ICS amb les del sector concertat. La situació de les plantilles als hospitals és un dels temes que va abordar el candidat de Comuns Sumar per Girona, Eloi Badia, amb representants de CCOO de l’Hospital de Figueres el passat 17 d’abril.