Girona licita 1,3 quilòmetres de via verda per unir la ciutat amb Sant Gregori

Els treballs tenen un preu de 401.200 euros

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació les obres per unir els municipis de Girona i Sant Gregori a través d’un nou tram de via verda. En concret, es rehabilitarà el corriol de la zona industrial de Domeny Sud que va des de la fàbrica Nestlé fins a l’alçada del camp de tir, al carrer de Can Torroella.

Les obres s’han tret a licitació a un preu de 401.194,48 euros (IVA inclòs) i una durada prevista de 5 mesos. Es tracta d’1,26 km que es crearan de nou amb àrees d’estada, per tal de millorar l’accessibilitat i la connexió entre les dues poblacions. D’aquesta forma es pretén aconseguir una millora paisatgística global i desenvolupar un nou actiu de turisme sostenible natural i verd en aquesta zona.

"Aquestes obres, que s'emmarquen en el projecte Menja't Girona, milloraran l'accessibilitat a l'espai de la vora del Ter i permetran donar visibilitat i enllaçar espais d'especial interès, una actuació encarada a aconseguir una oferta turística descentralitzada i donar a les persones visitants una millor experiència, més propera i individualitzada", ha destacat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras.

Concretament, es millorarà el corriol del polígon de Domeny Sud que transcorre per darrere la fàbrica Nestlé i connecta amb l’inici del carril bici que va a Sant Gregori. Es tracta d’un camí estret i de difícil accés que passa pel marge esquerre del riu Ter.

També s’actuarà en el camí del carrer de Can Benet del Riu que connecta amb el carril bici del carrer de Roberto Bolaño Ávalos i, per tant, amb la resta de la ciutat de Girona. L’objectiu és completar la ruta del camí fluvial del Ter, obrint un nou recorregut pedalable i de senderisme dins el municipi de Girona, que connecti aquest amb Sant Gregori, la Vall de Llémena i el territori del voltant, i alhora donar a conèixer aquest espai fluvial d'interès ecològic i paisatgístic.

Aquesta connexió permetrà millorar els actius destinats a les activitats de senderisme i de ciclisme, generant valor a l’oferta turística i, alhora, creant un nou espai pel lleure i la mobilitat activa de la població local.

L’actuació s’engloba dins el projecte Menja’t Girona, que té per objectiu principal convertir les Hortes de Santa Eugènia i les Ribes del Ter en un pol del turisme sostenible de la ciutat. Dins d’aquesta mateixa actuació s’està redactant el projecte per a l’habilitació del camí fluvial del Ter al voltant de Sant Ponç al pont de l’Aurora.